Et rom for matematikk

31.01.2017

Matematikkrommet er et samarbeid mellom barnehagelærerutdanningen i Trondheim og Matematikksenteret. Et rom fylt av muligheter til matematisk lek, utforsking og samtale mellom voksne og barn. Det koster ingenting å låne rommet, så her er det bare å hive seg rundt om du bor i passende avstand.

IMG_5460

Det er snart et år siden ordfører Rita Ottervik i Trondheim åpnet det spennende Matematikkrommet i lokalene til Dronning Mauds Minne høgskole (DMMH). Rommet benyttes gratis av barnehager.

Vi omgir oss med matematikk, men vi er ikke alltid like bevisste over hvor mye matematikk hverdagen vår faktisk består av. Derfor er det behov for steder der det matematiske potensialet blir synlig, både for barn og voksne. Matematikkrommet er et slikt sted. Rommet er fullt av muligheter til matematisk lek og utforskning.

I matematikkrommet dreier alt seg om matematikk, her blir matematikken levende og meningsfull. Det er mye å oppdage, gjøre og snakke om i rommet. For hvert nye område som utforskes vil barn og voksne sammen kunne undre seg: Hva har dette med matematikk å gjøre?

Matematikkrommet skal brukes av barnehager og 1. klasser, til forskning og undervisning. Her vil barna oppleve og forstå matematikk på en inspirerende måte.

Ønsker barnehagen din å besøke Matematikkrommet? Grip sjansen i dag!

Les mer og bestill tid i rommet

IMG_54642

IMG_5463

IMG_5471

IMG_5468

IMG_5465

IMG_5470

Postadresse:
Matematikksenteret, NTNU
7491 Trondheim
Besøksadresse:
Gløshaugen,
Realfagbygget, A4
Telefon og epost:
73 55 11 42
ms@matematikksenteret.no
Kjernetid:
09.00-15.00

Personvernerklæring