Matematikk og strikking hånd i hånd

15.09.2016

Matematikk med to rette og en vrang! Har du noen gang tenkt på at geometriske prinsipper og figurer kan være en del av håndarbeidet?

Vandreutstillingen Matematisk tråd

I Trondheim folkebibliotek kan du se både geometriske former i hodeplagg og strikkede modeller av spennende spill de kommende ukene.

Matematikksenteret har deltatt i utviklingen av vandreutstillinga "Matematisk tråd", sammen med Nordnorsk Vitensenter og Vitenfabrikken. Tanken bak er å bidra til at flere oppdager matematikken i hverdagen - ved hjelp av tradisjonelle håndarbeidsteknikker.

Ved hjelp av modeller i strikking, hekling og nupereller vises grunnleggende teknikker og geometriske prinsipper og figurer. Du kan se hode- og halsplagg som tar utgangspunkt i geometriske former og strikkede modeller av artige spill, blant annet Tangram og Tårnet i Hanoi (også kjent som Brahmas Tårn).

Anne-Gunn Svormo, MatematikksenteretUtstillinga er åpen i Trondheim folkebibliotek fra fredag 16. september og du kan besøke den hver dag til og med 31. oktober. Utstillinga er satt opp i den gamle "tegneseriekroken" i Trondheim folkebiblioteks første etasje i samarbeid med Vitensenteret i Trondheim.

På åpninga 16. september kl 14 vil det bli noen ord fra representanter fra Vitensenteret, biblioteket og litteraturhuset, i tillegg til Anne-Gunn Svorkmo (bildet til høyre) fra Matematikksenteret.

Postadresse:
Matematikksenteret, NTNU
7491 Trondheim
Besøksadresse:
Gløshaugen,
Realfagbygget, A4
Telefon og epost:
73 55 11 42
ms@matematikksenteret.no
Kjernetid:
09.00-15.00

Personvernerklæring