Aktuelt

Bli med å utforme nye matematikksenteret.no

Vi jobber med å lage nye nettsider. Dine behov og ønsker er med på å bestemme hvordan vi skal strukturere innholdet. Du vil vel ha kortest mulig vei til innholdet som er viktig for deg?

Vil du bidra på Novemberkonferansen?

Novemberkonferansen samler hvert år 500 deltakere i Trondheim til foredrag i plenum og verksted i mindre grupper. Nå ønsker vi ditt bidrag, og det er spesielt verksted vi søker hjelp til.

Påmelding til Kengurukonkurransen

Den årlige Kengurukonkurransen er rett rundt hjørnet. Har du meldt på klassen din?

Realfagkonferansen 2017

Bli med på en inspirasjons- og motivasjonsdag for alle realfaglærere. Deltakelse er gratis og vi lover spennende og matnyttige foredrag.

Meld deg på våre barnehagekonferanser

Antall, rom og form er viktige tema i rammeplanen. Å legge vekt på lek, undring og utforskning i arbeidet med matematikk sammen med barn, er både spennende og sentralt for læring. Dette er tema for to gratis konferanser Matematikksenteret holder i juni.

Et rom for matematikk

Matematikkrommet er et samarbeid mellom barnehagelærerutdanningen i Trondheim og Matematikksenteret. Et rom fylt av muligheter til matematisk lek, utforsking og samtale mellom voksne og barn. Det koster ingenting å låne rommet, så her er det bare å hive seg rundt om du bor i passende avstand.

GeoGebra i ny versjon

GeoGebra er et gratis digitalt, dynamisk matematikkprogram til bruk i skolen. Programmet har millioner av brukere verden over. Nå foreligger en ny versjon av GeoGebra. En av de mest synlige endringene i programmet er at det nå er tilpasset alle digitale plattformer.

Søk om å bli realfagskommune

Rundt om i landet er det 43 realfagskommuner som jobber med å spre matematikkglede og kunnskap om realfag i barnehager og skoler. Nå vil Utdanningsdirektoratet ha flere med på laget. Er din kommune den neste?

15-åringene gjør det bedre i matematikk

De nye PISA-resultatene er offentliggjort. I matematikk er Norge blant de landene som har hatt størst fremgang i siden forrige PISA-undersøkelse i 2012.

Matematikk bak hver luke

Vår samarbeidspartner matematikk.org har laget julekalender for skoleelever i 1.-10. trinn. Tar du årets kalenderutfordring?

Postadresse:
Matematikksenteret, NTNU
7491 Trondheim
Besøksadresse:
Gløshaugen,
Realfagbygget, A4
Telefon og epost:
73 55 11 42
ms@matematikksenteret.no
Kjernetid:
09.00-15.00

Personvernerklæring